Un îngrășământ esențial pentru terenurile arabile și pășuni

 


Necesitatea de a aplica sulf

Sulfatul este recunoscut în prezent ca un îngrășământ esențial pentru terenurile arabile și pășuni. Cu toate acestea, majoritatea terenurilor agricole nu beneficiază niciodată de o aplicare regulată.

Carența de sulf este foarte frecventă în zilele noastre. De exemplu, în Regatul Unit, în urma aplicării de sulfat, randamentul grâului de iarnă a crescut cu până la 30% în anumite cazuri, media fiind de 6%. Avantajele sunt mai mari pentru familia cruciferelor. Testele au arătat că randamentul în cazul rapiței de ulei poate urca până la 80%.

HGCA a publicat recent o notă în Regatul Unit: Sulphur for cereals and oilseed rape

PROCENTUL SUPRAFEȚEI UNOR CULTURI PE CARE S-A APLICAT SULF ÎN REGATUL UNIT
% AREA OF SOME GB CROPS RECEIVING SULPHUR

În ciuda acestei situații, nivelul aplicărilor de sulfat rămâne redus. Numai 42% din culturile de cereale beneficiază de aplicări regulate. În cazul rapiței de ulei, în ciuda beneficiilor dovedite, numai 65% beneficiază de aportul de sulfat de care au nevoie. Cu toate că ar fi avantaje pentru aproape toate culturile, este posibil ca aplicările să fi fost restricționate din cauza lipsei unui îngrășământ pe bază de sulfat rentabil și ușor de împrăștiat.

În trecut, în țările industrializate, terenurile arabile și pășunile nu au avut niciodată nevoie de aplicări de sulfat. Arderea de cărbune a asigurat întotdeauna suficient sulf prin depunerile atmosferice.

În urma reglementărilor aduse, această depunere reprezintă acum o fracțiune din cea din trecut. În consecință, suprafețe mari de teren agricol suferă de deficiență de sulf, în special cele cu soluri mai ușoare sau acolo unde nivelurile de precipitații sunt reduse.

EMISIILE DE SULF (EXPRIMATE ÎN SO2) ÎN UNELE ȚĂRI DIN EUROPA DE VEST

UNECE (Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite)/EMEP (Programul European de Monitorizare și Evaluare), 2010


SULPHUR EMISSIONS (AS SO<sub>2</sub>) IN SOME W EUROPEAN COUNTRIES

 

Azotul (N) și sulful (S) sunt elemente constitutive esențiale ale proteinelor vegetale și animale. Prin urmare, acum că sulful nu mai este disponibil în mod liber din atmosferă, peste tot unde se aplică îngrășăminte cu azot, probabil că va fi nevoie o echilibrare cu un îngrășământ pe bază de sulfat, pentru a asigura randamentul și calitatea.

Legumele precum mazărea, fasolea, lucerna și trifoiul, care se bazează pe azotul din atmosferă, dar sunt private acum de sulf. Cu siguranță vor reacționa pozitiv la un îngrășământ pe bază de sulfat.

Polysulphate reprezintă un îngrășământ pe bază de sulfat, Polysulphate™. Acest produs nou este realizat din polihalit, o substanță exploatată în Regatul Unit. Cu 48% SO3. Îngrășământul Polysulphate asigură o sursă nouă și ușor accesibilă de sulfat.