Prezentarea Polysulphate(R)

 


Polysulphate este un îngrășământ nou, cu conținut ridicat de sulf, disponibil în stare naturală și exploatat în Regatul Unit

Un beneficiu unic îl reprezintă conținutul natural suplimentar de alți macronutrienți. Îngrășământul Polysulphate® are la bază stratul de polihalit al rocilor, care se află la peste 1.000 de metri sub Marea Nordului, pe coasta comitatului North Yorkshire din Regatul Unit. Depusă în urmă cu 260 de milioane de ani, această substanță se găsește la 150-170 de metri sub stratul de potasiu de la mina din Boulby, deținută de Cleveland Potash.

Principalul strat de polihalit a fost atins în septembrie 2010, când s-au adus la suprafață primele eșantioane. Conform estimărilor, în acel loc sunt disponibile peste un miliard de tone.

Polysulphate (denumirea comercială pentru acest îngrășământ cu polihalit) este un produs disponibil atât sub formă de granule, cât și sub formă de pudră. Produsul sub formă de granule de 2-4 mm are caracteristici de împrăștiere excelente și este un îngrășământ ideal pentru a fi aplicat împreună cu azotul simplu.

Boulby mine stratigraphy showing where polyhalite is found

Polysulphate conține

  • 48% SO3 sub formă de sulfat
  • 14% K2O din sulfat de potasiu
  • 6% MgO din sulfat de magneziu
  • 17% CaO din sulfat de calciu

Avantajele oferite de potasiu, magneziu și calciu

Pe lângă sulfat, Polysulphate conține niveluri ridicate de potasiu (K2O), magneziu (MgO) și calciu (CaO).

Aportul regulat de potasiu este considerat o necesitate, recomandările variind în funcție de fertilitate a solului și de eliminarea de substanțe care are loc în momentul recoltării. Studiile au arătat că rezervele solului sunt în scădere, tot mai multe suprafețe arabile având indici de 0 sau 1. Majoritatea potasiului dintr-o recoltă de cereale se găsește în paie. Prin urmare, este importantă creșterea cantităților de potasiu, pentru a se compensa ieșirile. Potasiul din Polysulphate este complementar aplicărilor de rutină de îngrășământ.

Deseori, magneziul se aplică numai la unele culturi speciale foarte profitabile și la legume. Acest macronutrient face parte din clorofila tuturor plantelor verzi și este esențial pentru fotosinteză. Sunt eliminate cantități semnificative în momentul recoltării în cazul tuturor plantelor, iar o aplicare de Polysulphate va asigura un aport util din acest nutrient frecvent neglijat.

Al patrulea element constitutiv al îngrășământului Polysulphate este calciul, ceea ce înseamnă că produsul nu conține altceva decât nutrienți. Calciul este responsabil pentru diviziunea celulară corespunzătoare a plantelor și pentru consolidarea pereților celulari. Polysulphate ajută la menținerea rezervelor esențiale de calciu în sol.

Îngrășământul Polysulphate este deosebit de potrivit pentru culturile care necesită niveluri reduse de clor în sol, cum ar fi tutunul, strugurii și alte fructe, precum și acolo unde se dorește un conținut mai ridicat de materie uscată în cazul cartofilor.