ICL PotashpluS

ICL PotashpluS

ICL PotashpluS® este un îngrășământ nou sub formă de granule, produs exclusiv de ICL în Regatul Unit. Are o formulă care utilizează o combinație de potasiu (MOP, KCl) și Polysulphate.

Cu toate că, în esență, este un îngrășământ pe bază de potasiu și sulfat, PotashpluS conține și substanțe esențiale precum magneziu (Mg) și calciu (Ca) și furnizează întregul necesar de potasiu (K) și sulf (S) al culturilor în urma unei singure aplicări.

Formula este 37% K2O, 9% S (24% SO3), 3% MgO și 8% CaO. În plus, PotashpluS conține și bor. Cantitățile de S, Mg și Ca din PotashpluS sunt în procent de 100% sub formă de sulfat (SO4).

Printre principalele avantaje pe care le oferă PotashpluS se numără următoarele:

  • Conține mai mulți nutrienți, furnizând K, dar și S (pentru formarea proteinelor și uleiului), Mg (pentru un potențial ridicat de fotosinteză) și Ca (pentru culturi puternice, de înaltă calitate), totul într-o singură aplicare.
  • Componenta Polysulphate presupune un conținut mai mic de clor în PotashpluS comparativ cu MOP.
  • Conținutul ridicat de sulf din PotashpluS asigură creșterea sănătoasă a tuturor culturilor și a rapiței, grâului, legumelor și pășunilor în mod special, în cazul tuturor recomandându-se fertilizarea cu sulf.
  • Utilizarea tehnologiei Polysulphate asigură furnizarea continuă de S pe durata întregului ciclu al culturii și reduce riscul de levigare a sulfului în solurile nisipoase, în special în cazul unor cantități mari de precipitații.
  • Asigură magneziu vital pentru stimularea randamentului și calității culturilor, aspect deosebit de important acum că deficiența de Mg din sol devine tot mai răspândită.