ICL PKpluS

ICL PKpluS

ICL PKpluS® este o nouă generație de îngrășământ PK (fosfor și potasiu) sub formă de granule, care conține Polysulphate. Aceste îngrășăminte sunt formule echilibrate cu P și K, fără azot (N), dar cu o pachet complex de elemente secundare, cum ar fi sulf (S), magneziu (Mg) și calciu (Ca).

Am dezvoltat gama ICL PKpluS ca răspuns la cererea tot mai mare de magneziu și calciu, precum și ca urmare a faptului că se conștientizează tot mai mult importanța sulfului. Aceste produse din gama noastră de îngrășăminte le oferă fermierilor posibilitatea de a adopta noi strategii în vederea unei fertilizări echilibrate.

Un procent considerabil din conținutul de K este sub formă de sulfat (SO4) (20-35%), ceea ce permite o utilizare flexibilă în multe culturi, prin reducerea aportului de clor.

ICL PKpluS este produs de fabricile ICL din Amsterdam (Olanda), și Ludwigshafen (Germania).

Printre principalele avantaje pe care le oferă ICL PKpluS se numără următoarele:

  • Produsul este disponibil în mai multe formule.
  • Asigurați P și K, împreună cu S, Mg și Ca într-o singură aplicare.
  • Permite separarea aplicării de fosfor și potasiu de cea de azot, astfel că azotul poate fi aplicat după germinare, la momentul potrivit pentru cultură, sub forma corespunzătoare și în condițiile meteorologice adecvate, evitând doza excesivă de N sau levigarea. Folosiți îngrășământul ICL PKpluS, pentru a utiliza mai eficient azotul, fără pierderi și costuri inutile pentru fermieri și fără a afecta mediul înconjurător.
  • Se aplică înainte de plantare, pentru a asigura furnizarea echilibrată a nutrienților de bază pe durata întregului ciclu de creștere. În plus, îngrășămintele PK asigură toți nutrienții necesari pentru legumele care fixează azotul (soia, mazăre, lucernă etc.), în cazul cărora nu se impune o fertilizare cu azot.
  • Creează un nivel stabil și echilibrat al nutrienților în sol. Este soluția ideală când reziduurile de paie sau culturi sunt îndepărtate ori când utilizarea azotului este restricționată prin decizii vizând zonele vulnerabile la nitrați.
  • Nutrienții secundari (S, Ca și Mg) prezenți în ICL PKpluS reduc riscul ca în sol să apară deficiențe de acești nutrienți esențiali și contribuie la asigurarea unui randament mai mare al culturii și a unei calități superioare.

Gama de îngrășăminte ICL PKpluS este disponibilă într-o varietate de formule:

  1. Nivel ridicat de P: pentru cea mai bună înființare a culturilor și/sau pentru aplicarea pe soluri cu nivel redus de P;
  2. Raport echilibrat de P și K: pentru furnizarea echilibrată și eficientă și/sau pentru aplicarea pe soluri cu nivel redus de P și K;
  3. Nivel ridicat de K: pentru o calitate superioară a culturii și/sau pentru aplicarea pe soluri cu nivel redus de K.

Dozele de aplicare recomandate au la bază cerințele pentru cultura în cauză și rezervele din sol specifice locului.

Îngrășăminte personalizate ICL PKpluS cu microelemente suplimentare, sunt disponibile la cerere.