Îngrășământ natural și sigur pentru sistemele organice

 


Valoare ridicată, impact redus asupra mediului

Disponibil în forma sa naturală, polihalitul (comercializat ca îngrășământ sub denumirea de Polysulphate®) este exploatat în Regatul Unit și are o amprentă de carbon redusă. Oferă o valoare ridicată și sigură, cu un impact redus asupra mediului înconjurător.

Spre deosebire de îngrășămintele amestecate sau compuse, Polysulphate este disponibil în starea sa naturală. Este exploatat, zdrobit, trecut prin ciur și ambalat fără a se recurge la vreo separare chimică sau la alte procese industriale.

Prin urmare, este o sursă naturală ideală pentru toate culturile, în special pentru crucifere, cereale, leguminoase, legume de câmp, pășuni bogate în trifoi și furaje de siloz.

Datorită cantității reduse de clor, acest produs este ideal pentru culturile sensibile la clorură.

Ca urmare a procesului natural prin care se produce Polysulphate, acest produs este un îngrășământ cu o amprentă redusă de carbon. Acest produs îi ajută pe fermieri să atingă țintele de carbon solicitate de anumiți comercianți și procesatori de produse alimentare.

Conform estimărilor, sunt disponibile rezerve de un miliard de tone în Regatul Unit. Dat fiind că cererea globală de îngrășăminte pe bază de sulfat crește, acest produs le oferă fermierilor din toată Europa și din întreaga lume o sursă de încredere, nu un simplu produs secundar.

Polysulphate

 • Produs licențiat ca îngrășământ pe bază de sulf, aprobat de Soil Association în Regatul Unit pentru utilizarea în agricultura organică.
 • Înscris în lista de unități de producție pentru agricultura organică în Germania.
 • Produs înscris în registrul Italian al îngrășămintelor BIO conform decretului 75/2010.
 • Produsul Polysulphate Standard și sub formă de granule este înscris în lista OMRI (Organic Materials Review Institute – Institutul de Cercetare a Materialelor Organice) de produse autorizate pentru utilizarea în agricultura organică în SUA.
 • Produsul Polysulphate Standard și sub formă de granule este înscris în lista OMRI Canada.
 • Produsele respectă Regulamentul (CE) 889/2008 privind producția organică.
 • Produsul Polysulphate figurează pehttp://ap.ecocert.com/intrants în lista internațională cu produsele autorizate pentru agricultura organică în conformitate cu Regulamentele CE 834/2007, NOP și JAS.
 • Produsul Polysulphate figurează în lista olandeză cu produse autorizate pentru agricultura organică.
 • Îngrășământul Polysulphate Standard și sub formă de granule este autorizat pentru utilizarea în agricultura organică de către Serviciile de Protecție și Inspecție a Plantelor (PPIS) din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Israel.
 • Îngrășământul Polysulphate este aprobat de InfoXgen și inclus în lista de produse agricole în baza Regulamentului UE privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice (Austria).
 • Îngrășământul Polysulphate este confirmat de Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. pentru utilizarea în agricultura organică în conformitate cu Regulamentul Consiliului (CE) nr. 834/2007 și Regulamentul Comisiei (CE) nr. 889/2008.
 • Îngrășămintele Polysulphate și Polysulphate sub formă de granule sunt permise în agricultura organică în conformitate cu regulamentul Japonez JAS (Standardul Japonez pentru Agricultură).
 • Polysulphate figurează în lista de îngrășăminte aprobate pentru utilizarea în agricultura organică în Polonia.
 • Polysulphate este un produs autorizat pentru utilizarea în agricultura organică în Brazilia.

Polysulphate is approved for organic use in a number of countries around the world